Wanneer we kijken naar het jaar 2022, dan zien we natuurlijk dat er allerlei sporters uit wisten te blinken in allerlei verschillende sporter. Uiteraard is hetvermogenvan Max Verstappen met zijn tweede wereldtitel op rij wederom stevig gestegen. Ook zijn er daarnaast veel nieuwe sporters opgestaan, die de harten van veel sportliefhebbers hebben weten te veroveren. Omdat het er teveel zijn om op te noemen, hebben we een selectie gemaakt met sporters die absoluut een dikke pluim verdienen.

Irene Schouten – Schaatsen

Irene Schouten is de schaats revelatie van de afgelopen jaren. Irene Schouten is een Nederlandse schaatsster. Ze heeft deelgenomen aan meerdere internationale wedstrijden waaronder de Europese kampioenschappen schaatsen en de wereldkampioenschappen single afstand schaatsen. In 2022 won ze de gouden medaille op de 3000 meter bij de Europese kampioenschappen schaatsen. De kans dat we nog veel meer van haar gaan horen de komende jaren, die is natuurlijk vrij groot. Met het afscheidt van verschillende andere grote namen, is er weer plek voor nieuw jong talent in deze en vele andere sporten.

Max Verstappen

Max Verstappen is een Nederlandse autocoureur die momenteel uitkomt in de Formule 1 voor Red Bull Racing. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de meest getalenteerde coureurs in de sport, bekend om zijn agressieve rijstijl en zijn vermogen om constant op hoog niveau te presteren. Verstappen maakte zijn debuut in de Formule 1 in 2015 en werd op 17-jarige leeftijd de jongste coureur in de sport. Hij won zijn eerste race in 2016 en werd daarmee de jongste Formule 1-race winnaar ooit, en heeft sindsdien meerdere races gewonnen en meerdere podiumplaatsen behaald. In 2021 won hij zijn eerste wereldkampioenschap Formule 1. In 2022 deed hij dit, met grote overmacht nog eens dunnetjes over.

Rico Verhoeven

Rico Verhoeven is een Nederlandse kickbokser en mixed martial artist. Hij staat momenteel onder contract bij Glory Kickboxing, waar hij regerend wereldkampioen zwaargewicht is. Hij heeft ook gevochten in mixed martial arts, in de organisatie It’s Showtime en de K-1. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de beste kickboksers ter wereld en heeft meerdere wereldkampioenschappen gewonnen in verschillende organisaties. Verhoeven staat bekend om zijn opvallende vaardigheden, met name zijn krachtige trappen en zijn knock-out kracht. Hij bezit en runt ook zijn eigen sportschool genaamd “Rico Verhoeven gym” in Breda, Nederland.

Deze sporters blonken uit in 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *