Als je kralen hoort, denk je waarschijnlijk aan sieraden, toch? Maar je kunt veel meer doen met kralen dan alleen sieraden maken. Je kunt kralen gebruiken om verschillende dingen in en rond je huis mooier te maken. Je kunt bijvoorbeeld mooie versieringen voor je ramen maken of een gewone bloempot opvrolijken zodat hij er speciaal uitziet. Wist je dat kralen ook handig zijn voor andere hobby’s, zoals knutselen of het maken van wenskaarten? Ze kunnen zelfs worden gebruikt bij het haken of breien. Kralen zijn dus heel veelzijdig! In deze blog hebben we wat verzameld om je te inspireren. Welk project ga jij als eerste proberen?

Acrylkralen

Acrylkralen zijn plastic kralen die er in verschillende vormen en maten zijn. Ze zijn heel licht en worden vaak samen gebruikt met glas en metalen kralen. Ze kunnen daarnaast goed tegen een stootje en vocht. De kralen van Jootjes Haakcadeautjes komen in allerlei vormen en maten en zijn er ook in acryl. 

Stickpins

Kralen zijn ook geweldig voor het maken van kaarten of voor scrapbooking. Je kunt kleine kralen op papier naaien of zelfs een klein bedeltje aan je kaart vastmaken. Scrapbooking is een creatieve hobby waarbij je met karton en papier allerlei dingen kunt maken, zoals kleine albums en zelfs kleine doosjes. Naast karton en papier kunnen kralen ook erg handig zijn voor scrapbook projecten. Je kunt kleine bedeltjes op je creatie plakken of aan een touwtje bevestigen. Kleine kralenkettingen voegen een mooi 3D-effect toe aan je ontwerp. Een ander leuk idee is het maken van “stickpins”. Dit zijn gewoon een aantal kralen die op een lange pin zijn gelijmd, en je kunt ze dan in je creatie steken. Wil je siliconen kralen kopen? Ook die kun je hiervoor gebruiken!

Kettelen

Kettelen is een manier om kralen of stenen aan elkaar te bevestigen met behulp van een kettel- of nietstift. Je maakt een lusje aan het einde van de kettel- of nietstift bij deze techniek. Het belangrijkste verschil tussen een nietstift en een kettelstift is dat een nietstift een bol- of plat uiteinde heeft, terwijl een kettelstift een extra lusje aan het uiteinde heeft. Als je een langere hanger met meer kralen wilt maken, kun je het beste een kettelstift gebruiken.

Kleren versieren

Veel mensen hebben kleren in hun kast die ze zelden dragen. Misschien heb jij ook wel een favoriet shirt dat al vaak gedragen is en nu wat versleten is. Maar wist je dat je deze kleren kunt opvrolijken door er kralen aan toe te voegen en zo nieuwe outfits te maken die je graag draagt? Je kunt bijvoorbeeld de bovenkant van een shirt versieren met kleine kraaltjes of steentjes. Je kunt ook een mooi patroon of tekst met kralen op een t-shirt borduren. Op deze manier geef je je kleding een persoonlijke en bijzondere uitstraling. Ben je nog op zoek naar passende kralen? Ga dan vandaag nog online op zoek naar een kralen groothandel en laat je verrassen door de ruime keuze!

Dingen die je kunt doen met kralen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *