Toen de eerste berichten kwamen van corona wisten we allemaal nog niet wat we hiervan konden verwachten. Het zou vast allemaal wel meevallen. Dat de hele economie stil zou vallen en er een tweedeling in de samenleving zou ontstaan, daar stond bijna niemand bij stil. Zeker wij nuchtere Nederlanders zouden het vast niet zo ver laten komen. Maar het virus greep sneller om zich heen dan we hadden kunnen vermoeden. Situaties in andere landen, zoals bijvoorbeeld Italië, lieten gruwelijke beelden van overbevolkte ziekenhuizen zien. De aantallen van overleden mensen waren enorm en werden met de dag groter. Struisvogel spelen en je kop in het zand steken was niet langer een optie. Er moest actie komen. En dus kwam de overheid met maatregelen.

Je eigen kantoor

Massaal moesten we thuis gaan werken. Dit gold in ieder geval voor iedereen die daadwerkelijk thuis kon werken. Een verpleegster was nou eenmaal nodig naast het bed van de patiënt. Maar de accountant kon prima vanaf zijn eigen laptop inloggen vanuit huis. En dus gingen we allemaal op zoek naar onze eigen werkplek. Omdat veel huishoudens tweeverdieners zijn, moesten er ook twee kantoor plekken worden gecreëerd. De hele dag met een laptop op de bank is ergonomisch gezien nou eenmaal niet de beste keus. Maar naast elkaar aan de keukentafel is weer lastig tijdens overleggen met je team of met klanten. Dat wil je tenslotte ongestoord kunnen doen. Het is dan ook niet gek dat de vraag naar een eigen tuinkantoor is gestegen. Zo maak je eenvoudig een eigen werkplek bij je huis, waar je ongestoord kunt werken. Bovendien hoef je dan je laptop aan het einde van de dag ook niet steeds te verplaatsen omdat de tafel nu weer moet worden omgedoopt tot eettafel.

Vergoeding van de baas

We hebben niet allemaal de luxe om zomaar te investeren in een eigen nieuwe werkplek. De tuinkantoor prijzen hoeven niet enorm hoog te zijn, maar het is wel een investering waar je geen rekening mee hebt gehouden. Gelukkig zijn er steeds meer bedrijven die ook willen kijken wat zij kunnen betekenen voor hun medewerkers als het gaat om het inrichten van een thuiswerkplek. Zo stellen zij hiervoor geld beschikbaar om te zorgen dat je een goed bureau of een in hoogte verstelbare stoel kunt aanschaffen. Ergonomisch werken is ook thuis van groot belang om te voorkomen dat je langdurig uitvalt door lichamelijke klachten. Dus wil jij ook zo’n eigen kantoor in je tuin, vraag dan eens na bij je baas of hij daar een bijdrage aan kan leveren.

Thuiswerken na corona

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *