Krultang

Nadat je je haar hebt gewassen en afgedroogd met een bamboe handdoek is het mooi om wat krullen te zetten. Krultangen bereiken snel een temperatuur van meer dan 200 °C. Het spreekt voor zich dat de warmte geen probleem voor het haar mag zijn en dat een adequate bescherming tegen hitte bovenaan de lijst moet staan. Hiervoor zijn speciale beschermingsproducten beschikbaar. Let ook op: Als het haar te lang op de hete krultang zit, gaat het vaak om broze haartjes. Laat het haar, na het afdrogen met een bamboe handdoek slechts kort opgerold zitten – zelfs als je een hittebeschermingsspray of iets dergelijks hebt gebruikt.

 Hoogwaardige modellen selecteren
De meeste apparaten zijn uitgerust met een zogenaamd koel punt. Dankzij het geïsoleerde puntje op het puntje van krultang, heb je meer controle over de haarstyler. Speciale aandacht moet worden besteed aan het materiaal bij de aankoop. Hoogwaardige modellen zijn gecoat met keramiek. Deze grondstof beschermt het haar – in tegenstelling tot goedkoop plastic. Veel fabrikanten gebruiken ook toermalijn, omdat het ook minder haarschade veroorzaakt en de warmte gelijkmatig verdeelt. Het is aan te raden om een keramisch combinatie te gebruiken. Dankzij de ionentechnologie waarop de huidige ontwerpen zijn gebaseerd, behoort broos haar tot het verleden. De ionen zorgen ook voor glanzend haar.

Opmerking: De temperatuur is van invloed op het krulresultaat en de duur van het gebruik. Hoge warmte vermindert de aanbrengtijd, maar legt veel meer druk op de haarstructuur. Houd er ook rekening mee dat kunstmatige haarextensies niet warmer mogen worden behandeld dan 200°C.

Hoe gebruik je de krultang correct?Droog je haar met een bamboe handdoek. Gekamd haar is de basis voor perfecte krullen. Het is dan aan te raden om de afzonderlijke strengen van elkaar te scheiden en vast te zetten met clips. Nadat je een hittebeschermingsproduct en, indien nodig, een vormgevende haarverzorgingslotion hebt aangebracht, kun je het beste beginnen met de onderste haren en je weg omhoog werken, stap voor stap naar de toplaag. Belangrijk: Draai de streng van onderaf op de stok, maar rol hem niet op tot aan de basis. Zo vermijdt je brandwonden op de hoofdhuid. Als de krullen klaar zijn, fixeer ze dan met wat haarlak, een speciale afwerkingscrème of haarlak.

De constructie bepaalt de vorm van de krullenDe constructie van het krultang en de warmteontwikkeling zijn bepalend voor de vorm van de krul. Een grote diameter vormt grote krullen. Hoe strakker je het haar rond de tang kunt wikkelen, hoe kleiner en dichter de golven zullen zijn. Kegelvormige krultangen zijn naar voren gericht en zorgen voor bijzonder fijne krullen. Bovendien zorgt het conische ontwerp ervoor dat de krullen op natuurlijke wijze vallen.

Populaire krultangen
Ben je op zoek naar een luxe krultang die veelzijdig is? Oge-Exlusive biedt smalle bars tegen redelijke prijzen. Bijna alle apparaten zijn voorzien van een automatische uitschakeling en een lange kabel die je extra flexibiliteit geeft. Voor de 5-in-1 krultang moet je wat dieper in je zak graven. De apparaten verwarmen snel tot 230°C. Dankzij de volautomatische werking wordt het draaien van krullen kinderspel.

Alles wat je moet weten om een krultang te kopen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *