De-ontwikkeling-en-geschiedenis-van-het-T-shirt-min

Het T-shirt is misschien wel het meest gedragen kledingstuk van vandaag de dag. Zeker in de zomer is het T-shirt in allerlei kleuren, vormen en maten te vinden in het straatbeeld. Ook in de winter wordt het T-shirt veel gedragen voor onder een blouse of trui. Het kledingstuk is tegenwoordig dus niet meer weg te denken uit iedere garderobe. Hoe is dit kledingstuk ontstaan? En hoe ziet de ontwikkeling eruit? In dit blog gaan we terug in de tijd om te kijken of we antwoorden kunnen vinden op deze vragen.

De oorsprong

De oorsprong van het T-shirt komt uit Europa. Begin 20e eeuw zagen de Amerikaanse soldaten, Europeanen met een T-shirt lopen. Deze soldaten hebben het kledingstuk in Amerika geïntroduceerd en de rage op gang geholpen. Mede door een aantal bekende personen uit Amerika werd het kledingstuk een grote trend. Allereerst werd het T-shirt alleen als ondergoed beschouwt. Door een aantal bekende acteurs in de jaren 50 die in dit ondergoed op televisie verschenen, namen veel jongeren het voorbeeld over. Op deze manier werd het T-shirt meer mainstream en kreeg het T-shirt de reputatie van ‘rebelsheid’. Hierdoor ging een bepaalde stroming het kledingstuk veel dragen.

Vandaag de dag

Sinds de T-shirt rage van de jaren 50 is het T-shirt alleen maar populairder geworden. Veel celebrities zijn te zien in het kledingstuk en iedereen heeft wel een T-shirt in zijn of haar garderobe. Ook de verscheidenheid aan vormen, maten en kleuren zijn flink toegenomen. Als je vandaag een winkel binnenloopt zijn er legio aan keuzes om een T-shirt te kopen. Van T-shirts met V-hals tot T-shirts met ronde hals en long fit T-shirts. Ook wordt er veel gebruik gemaakt van verschillende materialen en opdrukken. In principe is tegenwoordig alles mogelijk op het gebied van T-shirts.

Trends in 2018

De T-shirt trends van 2018 zijn dan ook erg uiteenlopend. Van long fit tot slim fit en alles daartussen in. Tevens is het oversized T-shirt een trend in 2018. Qua opdrukken zijn er veel natuurlijke looks te zien, met veel jungle prints en de altijd goed scorende camouflageprint. Daartegenover staat de minimalistische trend met strakke lijnen en kleine zinnen. Deze is veel terug te zien in een woord of aantal woorden met een lijn daar omheen. Zo zijn er nog vele andere trends die komen en gaan in de toekomst. Het T-shirt is nog lang niet van het straatbeeld verdwenen.

De ontwikkeling en geschiedenis van het T-shirt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *