Mix-your-kicks-min

Nike heeft natuurlijk geen introductie nodig. Terwijl het wereldberoemde schoenenmerk in eerste instantie alleen maar schoenen ontwierp voor topatleten, worden de sneakers nu net zo veel gedragen als lifestyle gympen. Ze zijn niet meer weg te denken uit het hedendaagse straatbeeld. Een van de meest populaire modellen is zonder twijfel de Nike Air Max ’90.

De AM’90 is het derde model dat werd uitgebracht van de Air Max lijn. De schoenen, waarbij voor het eerst een air bubble te zien was in de zool, waren al sinds het eerste model onwijs populair onder sneakerheads. Nike bleef doorgaan met het optimaliseren van de lijn en bracht in 1990 een nog ietwat stoerder paar uit dan de vorige modellen. De lijnen in de upper van de sneaker zijn strakker en dat geeft het een agressievere look.

In de jaren ’90 werd veel geëxperimenteerd met het mixen van verschillende stijlen. Hier kon Nike niet achterblijven. Door het verwerken van meerdere materialen in de upper kreeg de AM’90 meerdere dimensies. Zo was er voor iedereen iets te combineren met zijn of haar eigen stijl. Betreft de colorways ging het ook een stapje verder. Nog nooit kwam een Air Max in zoveel verschillende kleuren.

De stoere vorm van de sneakers geven iedere outfit een sportieve en zelfverzekerde uitstraling. Echter is het zeker niet de bedoeling om de schoenen alleen te dragen onder je activewear. Net als in de ‘90s wordt er op dit moment veel gespeeld met verschillende stijlen. Ga voor casual chique en trek de sneakers aan samen met een pantalon en een overhemd. Of combineer ze met een rokje en een simpel t-shirt, zo geef je een girly outfit toch een urban twist. Trek (letterlijk en figuurlijk) je stoute schoenen aan en ga los met het mixen en matchen van de gympen.

De Nike Air Max 90 zijn de perfecte schoenen voor deze zomer, niet alleen door de look maar ook door het comfort. Ten slotte waren ze ooit ontworpen voor atleten. Wees stijlvol én loop de hele dag op wolkjes met dit iconische paar sneakers van Nike.

Mix your kicks

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *