Onder de tafel, in je jaszak of lag die toch nog in je auto. Je pinpas kwijt zijn, is superirritant. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige manieren om je pinpas nooit meer kwijt te raken. Je kunt bijvoorbeeld een dubbele pasjeshouder kopen. Dit is veel beter dan een grove portemonnee. Verder kun je natuurlijk een vaste plek kiezen waar je altijd je portemonnee weglegt. Wanneer je dit doet, zul je merken dat de kans veel kleiner is dat je je pinpas kwijtraakt. In dit artikel vertel ik wat de gevaren zijn als je je portemonnee kwijtraakt. Ben je benieuwd? Lees dan verder? 

Geld kwijt door een fout

Wanneer je zomaar overal je pinpas laat slingeren bestaat er natuurlijk een kans dat die door iemand gepakt wordt. Er is een gevaar dat die persoon er mee gaat pinnen. Hoewel dit natuurlijk niet mag zijn de gevolgen groot. Tegenwoordig kun je natuurlijk contactloos pinnen. Dit kan zelfs tot 50 euro per keer. Wanneer je niet direct door hebt dat er met je pinpas gepind wordt kan dit dus tot een groot bedrag oplopen. Het is dus meer dan belangrijk om je pinpas goed te beschermen. 

Opnieuw een pas aanvragen

Wanneer je pinpas kwijt is, heb je natuurlijk een nieuwe pas nodig. De eerst stap is het blokkeren van je huidige pas. Dit zorgt ervoor dat andere mensen niet meer kunnen betalen met de vorige pinpas. Tegenwoordig kan dit vaak gewoon online via de bankieren app. Daarnaast is het nodig om contact op te nemen met de bank. Je moet aangeven dat je een nieuwe pinpas nodig hebt. Het is dus beter om te voorkomen dat je je pinpas kwijtraakt. Stop dus daarom altijd je pinpas terug in je portemonnee. Wanneer een portemonnee te grof vind, kun je ook kiezen voor een pasjeshouder met muntvak

Nooit meer je pinpas kwijtraken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *