Het is volop zomer, dus het is de ideale tijd voor het strand. Lees voordat je op pad gaat eerst dit artikel. In dit artikel lees je wat je mee moet nemen tijdens een dagje strand.

Keuze qua strandlaken

Zorg voor een groot strandlaken. Neem eventueel een kleiner laken mee om je af te drogen na het zwemmen. Dan kan je daarna op je droge strandlaken liggen. Raak je altijd geïrriteerd door al het strand op je strandlaken? Koop dan een speciaal strandlaken met een dubbele laag gaas. Hierdoor zakt het zand door het textiel en komt het niet meer naar boven. Sommige van deze soorten strandlaken zijn ook waterafstotend. Zo hoef jij je nooit meer te irriteren aan het zand én water.

Bescherming voor de zon

Op het strand is er weinig schaduw. Hierdoor is het extra belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon. Smeer je van tevoren alvast in met zonnebrandcrème. Smeer je minimaal om de twee keer weer in met zonnebrandcrème. Is de zonnebrandcrème niet waterproof? Dan moet je jezelf ook weer insmeren na een duik in het water. Let op dat je zonnebrandcrème niet ouder is dan 12 maanden. Dan werkt de factor namelijk niet meer goed en moet je een nieuwe fles zonnebrandcrème gebruiken. Je kunt met een tentje of parasol zorgen voor meer schaduw.

Genoeg eten en/of drinken

Als je lang wilt relaxen aan het strand moet je genoeg eten en drinken meenemen. In de zon droog je namelijk extra snel uit en moet je daarom meer drinken. Neem eventueel een koeltas mee, zodat het eten en water goed koel blijft. Eten kan je eventueel ook bij een strandtent doen, maar houd er rekening mee dat dit vaak duurder is. Vooral als je vegetarisch of veganistisch eet is het handiger om zelf eten mee te nemen. Helaas hebben veel strandtenten nog geen of weinig veganistisch of vegetarische gerechten. 

Keuze qua outfit

Ga niet te chic gekleed naar het strand. Dit is niet praktisch als jij je moet omkleden. Bovendien kan je niet voorkomen dat het zand overal terecht komt. Wijde, comfortabele en korte kleding is daarom geschikter voor een dagje naar het strand. Neem eventueel een extra outfit mee in je tas. Je kunt je outfit wel opleuken met leuke accessoires, zoals een enkelbandje. Kan je niet tegen nikkel? Kies dan voor een enkelbandje zilver om huidirritatie te voorkomen.

Tijdens de zomervakantie is het vaak erg druk op het strand. Als je graag een rustig dagje op het strand wilt is het slim om net na de zomervakantie te gaan op een doordeweekse dag. Bewaar daarom een paar vakantiedagen, zodat je ook doordeweeks kunt gaan. Kan dit niet, omdat je kinderen hebt die dan naar school moeten gaan? Bezoek dan eens een van de minder bekende stranden, zoals De hors in Texel, Julianadorp aan Zee of Schoorl aan Zee.

Dagje strand? Neem dit mee!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *