Sokken-maken-de-man-min

Ja, het gezegde ging ooit kleren maken de man, maar ik zou dit willen laten wijzigen naar sokken maken de man. Okay, beetje ludiek dit allemaal. Maar het is waar: we, als in, wij Nederlandse mannen besteden veel te weinig aandacht aan sokken. Je verteld je vriendin of je moeder, haal maar een paar sokken bij de Action. Je bent zelfs te lui om zelf te gaan kijken welke soorten sokken er zijn, welke materiaal sokken, welke kleuren, welke prints. Dit zien we veelvuldig in Nederland. Niet in Italië hoor. Daar besteed men wel aandacht aan de details, daar worden de puntjes wel op de i gezet. In Frankrijk weet men ook wel hoe het heurt. Om over Spanje nog maar te zwijgen.

Kijk ik snap het we zijn allemaal druk, we hebben werk, familie, hobby, en sokken uitzoeken is niet bepaald iets dat bovenaan het prioriteiten lijstje staat. I get it. Maar ik zou willen aanbevelen om dit juist eenmalig wel bovenaan het prioriteiten lijstje te zetten. Je voeten groeien immers niet meer. Ik verwacht dat je 18 of ouder bent. Het is niet zo dat de sokken mode heel erg verandert door de jaren heen. De sokken die nu goed kunnen neem van mij aan in 2028 kun je die ook nog met een gerust hart dragen ik zweer het! Als je kiest voor een gedegen merk sokken en enigszins voorzichtig bent dan gaan ze ook enorm lang mee. Goede sokken shoppen doe je dus eenmalig in de tien jaar, misschien zelfs eens per twee decennia. Kun je niet 1 middag even tijd besteden daaraan, voor de komende twintig jaar? Kom op zeg.

Waar op letten? Je hebt sowieso een paar nette sneakersokken nodig. Zie hier bijvoorbeeld bij de webwinkel hemdvoorhem.nl. Verder heb je dan nog een aantal langere sokken nodig voor de herfst en de winter, die kan men vinden hier: www.hemdvoorhem.nl/herensokken.
Prima sokken voor een goede prijs kan men aldaar vinden. Een persoonlijke favoriet zijn Burlington, die hebben altijd de meest stylish sokken met de beste kwaliteit materialen.

Sokken maken de man

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *