Vloerkleed

Een vloerkleed kopen is vaak dé manier om je interieur net even een lift te geven. Ook is het de perfecte manier om meerdere ruimtes in je huis één geheel te laten vormen. Het geeft sfeer en warmte en daarnaast is een vloerkleed in allerlei uitvoeringen te verkrijgen. Juist omdat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, kan het soms nog best lastig zijn door de bomen het bos te zien. Lees daarom hieronder verder voor de beste tips bij het uitzoeken van een vloerkleed.

Welke functie kan een kleed hebben?

Zoals gezegd bestaan vloerkleden in alle soorten en maten. Bedenk je van te voren dus goed waar je je kleed precies kwijt wilt. Wil je je woonkamer ermee aankleden, je eethoek of juist je slaapkamer? Belangrijk is in ieder geval dat je een kleed kiest wat bij het betreffende interieur past. Als je een blikvanger wilt, kies dan bijvoorbeeld voor een opvallende kleur of een speciaal motief. Wil je een wat neutraler exemplaar om meerdere ruimtes mee te verbinden, kies dan eerder voor een zachte kleur die overal bij past.
Ook is het belangrijk dat je goed bedenkt wat de precieze functie van het kleed moet zijn. Ga je alleen voor het verbeteren van de uitstraling van de kamer, of heb je een kleed nodig om warmere voeten te hebben in de winter? Ook kan een kleed goed van pas komen als je geluid wilt dempen of als je kleine kinderen hebt die op de vloer spelen. Al deze kenmerken zijn bepalend voor het uitkiezen van het materiaal van je kleed.

Welke materialen en soorten kleden bestaan er?

Als we het hebben over vloerkleden, kunnen we twee soorten onderscheiden. Dit zijn laagpolige en hoogpolige kleden. Vaak hangt de keuze voor hoog of laag af van de functie van het kleed. Hoogpolige kleden zijn ideaal voor diegenen die graag hun woonkamer meer leven willen geven. Vooral bij ruimtes waar veel strakke lijnen zijn kan dit goed van pas komen. Een hoogpolig kleed heeft een losse poolsamenstelling wat een nonchalant en zacht effect geeft. Laagpolige kleden hebben dat niet en zijn dus grover en gladder. Dit kan goed van pas komen als je een kleed zoekt voor de eetkamer. Stoelen kunnen er gemakkelijk op bewegen en ook is dit type kleed gemakkelijk schoon te maken.
Qua materiaal kun je kiezen voor een kleed van natuurlijk of synthetisch materiaal. Denk aan katoen, wol of bamboe. Deze natuurlijke materialen hebben vaak een mooie uitstraling maar worden ook sneller vies. Synthetische kleden hebben als voordeel dat ze minder snel verkleuren en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Welke vormen en afmetingen bestaan er?

Een vloerkleed kopen betekent ook dat je goed kijkt naar de vorm van de ruimte waarvoor het kleed nodig is. De vorm van een kleed zal namelijk de vorm van de woonruimte benadrukken. Een rond kleed kan een ruimte met veel strakke lijnen doorbreken en een rechthoekig kleed kan juist de ruimte benadrukken. Ook kun je natuurlijk verschillende vormen kleden met elkaar combineren, om zo een speels geheel te creëren. Denk bij de afmeting van een kleed ook aan de functie. Een kleed onder de eettafel en stoelen moet bijvoorbeeld minstens 30 centimeter groter zijn dan het geheel van de meubels, zodat de stoelen zonder probleem aangeschoven kunnen worden. Bedenk bij een kleed voor de woonkamer of je er je bankstel of salontafel op wilt zetten. In dat geval moet je er op letten op de afmetingen, omdat je kleed voor een deel niet te zien zal zijn.
Ben je overtuigd en wil je een kleed? Kijk dan eens rond op de website van Tapeso. Hier kun je direct shoppen en wordt het kleed gratis verzonden!

Tips voor het juiste vloerkleed in jouw woning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *