shampoo

Een heel aantal producten voor je haar spreken tegenwoordig over keratine maar wat houdt dit eigenlijk in. Het proteïne wat keratine genoemd wordt is ongeveer negentig procent van je haar. Het verzorgd de binnenste vezels en ook de buitenkant bestaat voor het grootste deel uit keratine. De stof is dus een essentieel element voor je haar. Het maakt je haar onder andere sterker en ook beschermt het tegen eventuele beschadigingen. Slap en beschadigd haar zou daarom ook zeker een gevolg van gebrek aan keratine kunnen zijn.

Wat is precies de functie van keratine

Zoals eerder gezegd helpt keratine haarverzorging. Bij het beschermen van je haar en ook houdt het je haar zacht en glanzend. Maar de werkzaamheid van de stof is wel afhankelijk van enkele factoren. Ten eerste moet het aansluiten bij je haar. Als dat het geval is zal je haar er sterker en mooier van worden. Ook is het van belang dat er een aantal delen van het aminozuur keratine actief zijn want dat is ook erg belangrijk voor de kwaliteit van je haar. Als laatste zijn de moleculen van belang. Wanneer deze klein zijn kunnen dieper doordringen in het haar waardoor de verzorging een stuk beter wordt. Hoe kleiner de moleculen hoe beter dus. Wanneer deze factoren gunstig zijn zal dat je haar zeker ten goede komen.

Waar komt deze stof vandaan

Keratine kan je op verschillende manieren verkrijgen. Je zou zeggen dat het logisch klinkt wanneer je stelt dat de keratine van de mens het beste bij ons aansluit. Nou is dat ook het geval, maar producenten van keratine haarverzorging mogen geen menselijke stoffen in hun producten verwerken. Er zijn nog twee manieren om het proteïne te krijgen. Allereerst kan je keratine verkrijgen van reptielen en vogels maar ook gewervelden bieden ons de optie om de stof te verkrijgen. Nou verschilt het wel per soort wat het beste bij ons aansluit. De wol die voor cashmere gebruikt wordt verschilt nauwelijks wat betreft keratine ter vergelijking met menselijk haar. De kwaliteit daarvan is voor ons dus uiterst geschikt.

Verschillen in soorten haarverzorging

Elke producent van keratine haarverzorging zal hoog opgeven over haar product maar dit is lastig te controleren. Wanneer je een erg klein deel van een bepaalde stof gebruikt voor je shampoo mag je daar bepaalde dingen over verkondigen. Het maakt dan ook niet uit of het bestanddeel een of vijf procent vormt van je product. Dat maakt het erg onoverzichtelijk en lastig te bepalen welk product geschikt is voor je. Ook is het niet zo dat een duurdere shampoo per se beter is voor. Maar let wel, keratine is nooit schadelijk voor je haar. Ook al gebruik je er teveel van, je haar kan maar een beperkt deel opnemen. Vooral wanneer je je haar blootstelt aan schadelijke factoren als chloor, zon of verf is het verstandig keratine haarverzorging te gebruiken. De ervaring zal dan leren welk product het beste bij jou past.

Meer info: https://keratinehaarproducten.nl

Wat je allemaal moet weten over keratine haarverzorging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *