schoenen

Vrijdag is voor veel bedrijven de dag waarop je eindelijk in comfortabele, casual kleding op je werk mag komen. Na een hele dag in pak te hebben gelopen eindelijk iets comfortabels. Maar veel mensen vinden het toch lastig om casual gekleed naar werk te gaan, want elke visie op casual is weer anders. Wat voor de één gewoon kan, is voor de ander weer te net of te slordig. Zo is voor de één een voetbaltenue normaal en voor de ander te slordig. Een van de belangrijkste onderdelen van je outfit zijn je schoenen. Hou je van mooie sandalen of ga je liever voor Floris van Bommel schoenen? Om een idee te krijgen van welke schoenen jij kan dragen op casual Friday heb ik de do’s en don’ts op een rijtje gezet.

Don’t!

Het is voor veel mensen voor wel logisch, maar ga niet met slippers naar je werk! Slippers zijn voor de meeste bedrijven echt een no-go. Voeten en tenen worden door veel mensen als onhygiënisch en niet fris gezien. Andere no-go’s zijn crocs, uggs en sokken-in-sandalen.

Sneakers kunnen bij sommige bedrijven dan weer wel. Natuurlijk moet je niet met half afgetrapte, versleten sneakers komen, maar nette sneakers kunnen vaak wel. Wel moet je erop letten wat je collega’s dragen. Al ben je net nieuw in het bedrijf moet je wel een goede indruk achterlaten bij je collega’s en baas.

Do’s

Kunnen sneakers bij jouw bedrijf? Dan heb je geen probleem en kan je rustig sneakers aan. Als je safer wilt zijn kun je gaan voor veterschoenen. Dit zijn iets nettere schoenen die door iedereen geliefd worden. Floris van Bommel schoenen zijn een voorbeeld van nette veterschoenen die perfect staan bij een (smart-) casual look.

Ook boots zijn een goede oplossing als je niet zeker weet wat je wilt dragen. Het zijn gewoon nette schoenen, maar dan zonder veters. Deze schoenen zijn ook in allerlei soorten en merken te koop.

Denk goed na over welke schoenen jij draagt op casual Friday. Draag de safe opties wanneer je twijfelt. Slippers en crocs niet doen, maar ga eerder voor Floris van Bommel schoenen. De zijn te koop bij de herenschoenenwinkel. Laat je hier adviseren door een expert in schoenen en vind iets wat bij jou past!

Welke schoenen kunnen mannen dragen op casual Friday?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *