Auto-huren

Een huurauto biedt je ontzettend veel vrijheid in de uitgestrekte Amerikaanse steden, maar er hangt een prijskaartje aan. Met de volgende 5 tips kun je tientallen en soms zelfs honderden euro’s besparen bij het huren van een auto in de VS.

Wil je nog meer tips of inspiratie voor rondreizen door Amerika? Neem dan eens een kijkje op Auto huren Amerika!

1. Neem geen extra verzekeringen

In elk contract voor een huurauto in Amerika zit verplicht een standaard verzekering. Deze dekt de schade aan alle voertuigen – dus ook de huurauto – wanneer je een aanrijding veroorzaakt. Autoverhuurbedrijven bieden je graag extra verzekeringen aan, waarvoor ze een mooie commissie ontvangen van de verzekeringsmaatschappijen. De additionele verzekeringen zijn meestal erg duur en vaak helemaal niet nodig. Zo heb je de PAI (Personal Accident Insurance) voor inzittenden en de PEC (Personal Effects Coverage) voor bagage. Beide verzekeringen bieden een schadedekking die al goed geregeld is in je reisverzekering. En als je niet het type bent die makkelijk met een lege tank komt te zitten of de sleutels in een afgesloten wagen laat liggen, kun je vriendelijk bedanken voor de Premium Roadside Service verzekering.

2. Maak geen gebruik van de fuel option

Bij het ophalen van een huurauto krijg je normaliter een volle tank mee. Het bedrijf zal je hierbij een “fuel option” voorhouden, zodat je niet de moeite hoeft te nemen om de auto zelf bij te tanken. Maar met dit vriendelijk aanbod betaal je meestal automatisch voor een volle tank, terwijl er zeker nog brandstof in de tank zal zitten wanneer je de wagen inlevert. Bovendien hanteert het bedrijf doorgaans de hoogste brandstofprijs in de regio. Het is stukken voordeliger om de tank zelf bij te vullen. Met een simpele online-search vindt je een tankstation met een lage brandstofprijs op je route.

3. Huur geen GPS

Een GPS in de huurauto is handig, maar kost je al gauw 10 tot 15 euro per dag. Het is goedkoper om je telefoon als navigatie te gebruiken. Het scherm van hedendaagse smartphones is vaak even groot als dat van ingebouwde GPS toestellen. Indien je geen online connectie wilt gebruiken (vanwege hoge internet tarieven), zijn er voldoende gedetailleerde offline kaarten beschikbaar voor nagenoeg alle grote én kleinere Amerikaanse steden. Je hoeft slechts een app als HERE WeGo of Maps.me op je telefoon te installeren.

4. Vergelijk prijzen op een vergelijkingswebsite.

Ook in Amerika kunnen bij de verschillende autoverhuurbedrijven de tarieven voor gelijksoortige voertuigen aardig uiteenlopen. Met behulp van een vergelijkingswebsite kun je met enkele clicks de huurprijzen van alle aanbieders zien. Zo kun je zelfs op een kleine economy of compact auto een aantal tientjes per week goedkoper uitkomen. Op fullsize, premium en luxury voertuigen kunnen de besparingen nog groter uitpakken wanneer je de tarieven vooraf vergelijkt.

5. Neem je eigen kinderzitje mee

Een kinderstoeltje voor een huurauto kost in Amerika gemiddeld 5 euro per dag. Als je voor een week of langer op vakantie gaat, is het beslist de moeite waard om je eigen kinderzitje mee te nemen. Het stoeltje kan makkelijk mee als handbagage. Sommige autostoeltjes mag je trouwens ook in het vliegtuig gebruiken om je kind comfortabeler te laten zitten en slapen tijdens de vlucht.

Meer tips om te besparen? Lees dan hier 16 tips om te besparen op je huurauto!

Bespaar op je huurauto in Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *