Voor je begint met het strijken van je dress shirt of je favoriete hakken tevoorschijn haalt, zul je blij zijn te weten dat je die thuis kunt laten. De clubs op Ibiza hebben altijd een tamelijk ontspannen aanpak van de dresscode gehad. Sommige zijn echter strenger dan andere.

En er zijn specifieke regels en parels van wijsheid die je maar beter in acht kunt nemen:

– Heren laat de voetbalshirts thuis. Ze zorgen ervoor dat je geweigerd wordt.

– Dames, platte schoenen (behalve slippers) zijn je vriend, geen hakken.

– Het nachtleven van Ibiza is een marathon, geen sprint. Je hebt comfortabel schoeisel nodig.

Nu we de hoofdzaken hebben geschetst, laten we nog een paar veel voorkomende vragen over wat je in Ibiza clubs moet dragen ‘uitkleden’.

Hoe je te kleden voor Ibiza clubs

Dit zal uiteindelijk afhangen van de club waar je van plan bent heen te gaan. Nachtclubs in de omgeving van San Antonio, zoals Eden en Privilege, zijn meer ontspannen als het gaat om dingen als korte broeken en t-shirts.

Terwijl plaatsen als Pacha en Hi meestal geen korte broeken en mouwloze shirts zullen toestaan. En als je van plan bent het VIP gedeelte van Pacha binnen te gaan, dan is de dress code hieronder:

Heren – lange broek, een overhemd en casual schoenen (vermijd sportschoenen/sneakers)

Dames – spijkerbroek met een blouse of hemd. Of een jurk in Ibiza stijl met een mooi paar flats of hakken (vermijd slippers en bikinitopjes).

Aan het compleet andere eind van het spectrum staat Benimussa Park, waar alles draait om verkleedkleren. Ze moedigen hun partonen actief aan zich te verkleden naar het thema van het feest, zoals het Zoo Project! Dit is dus je kans om raar en wonderlijk uit de hoek te komen.

Tip: Spiri Ibiza Awake Your Soul

Wat te dragen bij clubbing in Ibiza?

Eerder vermeldden we dat de clubbing ervaring in Ibiza een marathon is en geen sprint. Dus als het gaat om wat je kunt dragen bij het clubben in Ibiza, kun je je het beste comfortabel kleden.

Alle grote clubs hebben goed werkende airconditioning, dus maak je geen zorgen over oververhitting als je lange kleding draagt. Ibiza heeft een ontspannen aanpak van de kledingvoorschriften in nachtclubs. Je bent dus vrij om de meeste dingen te doen, behalve de paar eerder genoemde.

Welke schoenen draag je in Ibiza clubs?

Laten we beginnen met de schoenen te belichten die je niet kunt/moet dragen naar de nachtclubs in Ibiza.

Doe het niet:

Sandalen/flip-flops zijn beslist uit den boze. Zelfs als je op de een of andere manier met ze aan binnenkomt, zou je er spijt van krijgen zodra je binnen bent. Gebroken glas, plakkerige/vieze vloeren en mensen die de hele avond op je voeten staan zijn allemaal gegarandeerd.

Open schoenen zijn iets beter dan schaarse sandalen, maar je krijgt te maken met dezelfde problemen als hierboven vermeld.

Hakken worden door sommige VIP-ruimtes van clubs aangemoedigd, maar als je aan het punteren (feesten) bent met de vaste gasten, laat ze dan thuis.

Doe het wel:

Espadrilles laten je er niet alleen als Ibiza chic uitzien, maar geven je ook voldoende comfort om vormen op de dansvloer te gooien tot de zon opkomt.

Sneakers/trainers kunnen een goede optie zijn, zolang ze geraffineerd zijn. Een paar all-black Nike’s of all-white Stan Smith’s bijvoorbeeld zullen onopvallend zijn en het comfort bieden dat je voor de marathon nodig hebt.

Flats, flats & flats. Kies bij twijfel altijd voor flatjes, want als je het einde van een 8 uur durend feest de hele tijd staand wilt halen, dan heb je ze nodig.

Wat dragen mannen naar clubs in Ibiza?

Over het algemeen kunnen mannen zich in Ibiza houden aan een smart casual dresscode. Strandkleding, voetbalshirts of topless optredens zijn niet toegestaan.

Het is altijd een veilige gok om een casual overhemd met korte mouwen en een kraag te combineren met een spijkerbroek en een goed gekozen paar sportschoenen. Ga je naar de VIP gebieden, dan wordt van mannen verwacht dat ze zich netjes kleden. Korte broeken en t-shirts zijn niet toegestaan.

Laatste gedachten

Je bent vrij om je in de meeste nachtclubs van Ibiza casual te kleden. Dus zolang je geen teenslippers/sandalen of strandkleding draagt, zul je geen probleem hebben.

Praktisch schoeisel is essentieel om goed voor de dag te komen. De evenementen gaan door van middernacht tot de zon opkomt. Dus comfortabele schoenen zijn telkens je beste vriend.

Nu je weet wat je wel en niet moet dragen is de volgende stap je kaartjes te bemachtigen. Tik op de knop hieronder voor de beste prijzen bij o.a. Hi en Ushuaia.

Hoe te kleden in Ibiza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *